úterý 8. března 2016

Reakce na reakci....protože ticho neznamená jasno!....

loňský vítěz Ceny inscenace roku: v rámci ČTP
Collectvie Loss of Memory  (DOT 504)
foto: Vojtěch Brtnický
Musím konstatovat, že odpověď Yvony Kreuzmannové mě potěšila, protože to, že skutečně nastal alespoň náznak dialogu mezi Olympem a pozemšťany, je vlastně velmi osvěžující. I když nečekaně trochu perlivé... 
Především bych nechtěla bych tomuto on-line způsobu názorové prezentace přikládat váhu větší, než jaká je ve vlas
tním poměru sebe sama. I proto jsem dlouho rozvažovala, zdali reagovat i v druhém kole,  zvlášť když...
Fakta i důvody jsou vyjeveny, Gossip vzorně zařazen do programu festivalu(sice až po jeho skončení, ale "čert to vem...!"), zásluhy zasluhujících  plně zdůrazněny...takže dál už to pokračovat nemusí, ale když to někoho bude zajímat?

pro kompletní dojem:

 - můj post na blogu Co jen to mám já za vkus aneb... není náhodou na webu ČTP tisková chyba?

 - reakce ředitelky ČTP zveřejněná na Blogu o tanci.cz, ve kterém Yvona Kreuzmannová věcně objasnila sporné body spojené s výběrem a hodnocením festivalu ČTP.  

V prvé řadě chci zdůraznit důležitost ujištění od té nejpovolanější, že protagonistka v jednom z přihlášených děl nemá možnost hlasovat jako porotkyně o díle, jehož je součástí. Bylo to podle mě více než nutné, neboť pravidla výběru nejsou transparentně zveřejněna a to potom může být příčinou pocitu nedůvěry, který pak v očích veřejnosti poškozuje i renomé samotného festivalu.
Chci jen lehce poznamenat, že si nemyslím si, že bych ve svém minulém textu nějak útočila na Ninu Vangeli. Přece i ona sama jako zkušená taneční publicistka, která podle slov Yvony Kreuzmannové (což já nejsem absolutně schopna posoudit) aktivně propaguje a podporuje český tanec, určitě chápe mou profesní touhu plynoucí z nutné oborové potřeby nazývat věci pravými jmény. Nelze toto podceňovat, jinak bude neustále docházet k dalším k nedorozuměním a to určitě k ničemu pozitivně nepřispěje!



(pokračování brzy)




1 komentář:

  1. Anonymní23/3/16 13:25

    Gossip je uvedený 25. dubna proto, že soubor neměl mezi 20. - 24. dubnem k dispozici tanečníky. Malá poznámka, která byla již několikrát zmíněná - tak aby se tu zase nerozdmýchávaly zbytečné diskuze.

    OdpovědětVymazat